Jaglane ciasto czekoladowe

Znalazłam przepis na idealne czekoladowe cisto jaglane. Muszę się nim z wami podzielić, bo robi się go w 10 min! Jest pyszne. Jest czekoladowe i stanowi idealną przekąskę, gdy zaczyna nas nachodzić ochota na coś słodkiego.

Jaglane ciasto czekoladowe

SKŁADNIKI:

☑ 370 g ugotowanej kaszy jaglanej 
☑ 2 jajka
☑ 2 łyżki krylitolu
☑ 60 g oleju kokosowego
☑ pół szklanki jogurtu naturalnego
☑ 1 łyżeczka proszku do piczenia
☑ szczypta soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wlewamy na blachę ok 20 cm. Pieczemy w temperaturze 180 st C przez ok 50 min.

Sprawdzanie patyczkiem nic nie daje, bo ciasto jest ciężki i lepkie więc zawsze coś na nim zostanie.
Legenda głosi, że można ostudzić – mi się nie udało. Zostało zjedzone na ciepło.

Opcjonalnie:

Ciasto można polać rozpuszczoną gorącą czekoladą lub wrzucić do masy bakalie np orzechy lub rodzynki. Ja dodałam kostki czekolady do masy, dzięki czemu po upieczeniu czekolada wylewała się podczas krojenia z wnętrza! Palce lizać

Czas wykonania

Czas przygotowania to 10 min, czas pieczenia ok 50 min

Skala trudności: ★

PS Muszę się przyznać, że zdjęcie placka jest stockowe. Niestety zanim zdążyłam go ofocić zostało zjedzone.